Întrebările corecte ce trebuiesc puse la începutul unui proiect de amenajări interioare.

De aici cred că trebuie pornit în alegerea designerului de interior cu care vei lucra. Realitatea e că atunci cand cel care-ți amenajează casa, dormitorul, living-ul sau bucătăria, nu-ți este cunoscut, prieten sau psiholog, el nu știe nimic despre tine sau despre nevoile tale; așa că un prim pas, obligatoriu, este să vă cunoașteți. Interiorul în care vei locui trebuie să te facă întâi de toate să te simți bine, nu doar să arate bine.

Dacă cel cu care începi discuția folosește cuvantul “trebuie” de prea multe ori, atunci ai o problemă, nu tu, ci relația ta client-designer. Nimic nu ‘trebuie’, în sens rigid, determinant – totul se adaptează.

 

“Ce-ți place la această cameră?” uite o primă întrebare pe care un profesionist al amenajărilor de interior o va pune. Așa va înțelege el de la tine care-ți sunt gusturile, obiectele care te fac să te simți confortabil, ce așteptări ai, și va putea să-ți alcătuiască compoziția spațiului plecând de la tine, nu de la ce i-ar plăcea lui.

 

„Ce detești în această cameră?” , o alta întrebare bună, acest lucru îl va ajuta să identifice lucrurile ce pot cu ușurință să fie înlocuite; ceea ce ție îți place poate fi pentru alții de neconceput într-un interior al lor, se întâmplă adesea să vedeți lucruri spectaculoase într-un magazin de decorațiuni, sau într-o revistă precum Architectural Digest, care nu pot să se regasească însă în propriul spațiu de locuit, sunt frumoase doar pentru alții, voi nu functionați bine cu ele. De aici am o întrebare la care voi reveni într-o temă viitoare: „Când trebuie să intervină un designer de interior, pentru a vă face să vă răzgândiți asupra unui lucru?”.


„Ce culori îți plac?” Culoarea este un factor definitoriu într-o amenajare, pereții/tavanul ocupă statistic 60% din vizualul unei încăperi, așa că decizia pentru o anumită gamă cromatică dă tonul pentru amenajarea întregului. Întrebarea aceasta este una care vă ajută într-adevăr să îndrumați un proces de proiectare. Poți fi nehotărât sau poți declara că nu te pricepi la culori, în sensul în care nu știi cum pot fi combinate, aici designerul de interior îți poate veni în ajutor cu o serie de întrebări despre experiențele tale, cum ar fi o zi însorită sau una friguroasă în care te-ai simțit confortabil, despre o imagine care ți-a rămas în minte și care te binedispune, poate imaginea unui hangar părăsit sau desenul suav al unui porțelan din vesela bunicii care-ți vine în minte și te face sa zâmbești. Toate acestea sunt teme pe care un bun designer știe să le aplice într-un proiect de amenajări interioare.

 

„Ai un aspect sau un stil preferat pe care dorești să îl creezi?” Acest lucru are legătură cu o estetică generală, nu înseamnă că atunci când veți răspunde că vă plac interioarele baroce rezultatul amenajării va fi un astfel de interior, vorbim despre un aer ce trebuie creeat în jurul elementelor pe cere am hotărât să le păstrăm, e povestea din spatele amenajării. De aceea noi propunem un test simplu, de selecție a unor imagini-cheie și a unor combinații vizuale, care să te ajute să-ți Găsești stilul.

 

Mai am o serie de întrebări, poate pot părea un pic prea multe, dar ele fac diferența într-o amenajare de succes – detalii în următorul articol.

 

Share on Pinterest
Share with your friends










Submit
COMENTARIUL TĂU