Loft – un stil tare pe gustul meu

LoftClădiri industriale abandonate, fabrici dezafectate, depozite și ateliere, toate transformate în locuințe, într-un cuvânt – stil de amenajare de interior Loft. Ideea utilizării unor astfel de fabrici abandonate ca locuințe, spațiu pentru birouri, sau ateliere de creație, a apărut în zona industrială din Manhattan. La un moment dat, prețurile terenurilor din centrul orașului au crescut și întreprinderile industriale au fost îndepărtate la periferie. Aceste spații goale rămase în urma mutării au fost ocupate de oamenii de artă care erau atrași de caracteristicile funcționale ale locuințelor (tavane înalte, spatii bine luminate). Stilul Loft s-a dezvoltat de la ateliere practice la spații elegante și a devenit foarte popular în anii ‘50. Toată aristocrația din New York s-a concentrat acolo, mulți pictori și-au deschis galerii și au studiat în astfel de mansarde. Andy Warhol este poate cel mai de seama artist care și-a creat opera într-un astfel de spațiu. În scurt timp, acele locuințe originale și-au primit recunoașterea statutului de elită.

Cu timpul a devenit prea scump pentru tinerii pictori să închirieze astfel de clădiri, cu spațiu uriaș, în centrul istoric al orașului, acestea devenind aproape monumente arhitecturale din cauza vârstei lor. Prin urmare, avocații și finanțatorii de succes le-au luat locul.

Au fost multe detalii (grinzi, țevi, beton și cărămizi) pe care Loft le-a păstrat din trecutul industrial. S-a creat un stil special de locuire “ca în fabrică”. De la intrarea în cameră se poate vedea colțul opus, pentru că numai dormitoarele, băile și zonele de depozitare sunt de obicei izolate. Spațiul era un fundal pentru designul original, în care metalul, sticla și plasticul erau de obicei folosite. Mai mult, zidurile erau decorate cât mai simplu posibil și fără exces. Zidăria uzată a fost considerată șic și integrată ca element special. Toate elementele inițiale, tevi, guri de aerisire, grilaje metalice, beton sau cărămidă au fost păstrate fără finisări artificiale și au dat plusvaloare acestor interioare speciale.

Tendința ultimilor ani a făcut ca Loft să fie un stil tot mai popular în amenajări interioare, casele amenajate astfel au păstrat caracteristicile de baza ale stilului acolo unde s-a putut. Provocarea a venit în reinterpretarea spațiilor, acestea de cele mai multe ori nefiind atât de generoase ca cele inițiale, lipsa tavanelor înalte fiind suplinită de luminatoare, grinzile metalice înlocuite cu elemente de decor masive, superficial finisate.

Articol preluat după https://www.centris.ca/en/blog/decorating/loft-style-a-revolution-in-decoration Imagine: Pinterest

Share on Pinterest
Share with your friends










Submit
COMENTARII
COMENTARIUL TĂU