„Mai puțin înseamnă mai mult” – cârcotașii vor spune că e o adaptare la un curent al pieței, neavizații o pot interpreta ca pe o încercare ascunsă de a rentabiliza niște costuri, majoritatea designerilor de interior vor avea fiecare câte o explicație pertinentă pentru acest concept, conform propriei viziuni.
Hai să vă povestesc despre ce cred eu că este vorba și chiar să propun câteva reguli (deși ‘regulă’ pare un termen rigid) de implementare.
În primul rând, nu se referă la cât cheltui, ci la a obține un maxim vizual prin simplitatea formelor. Moderația este ideea de bază, moderația pentru tot ce înseamnă compoziția unui spațiu, a formelor ce îl alcătuiesc, sau a cromaticii care accesorizează forma.
Concret, dacă pentru tine ca beneficiar al spațiului, un scaun de epocă, vintage, cumpărat când te-ai mutat împreună cu un iubit sau decorat la atelierul de aplicații practice, este cheia, elementul pe care-l vrei musai și la care nu poți să renunți, eu, ca designer de interior, voi ști să-l pun în valoare în spațiul ales împreună, fără a face din acest spațiu un atelier de tâmplărie.
Alegem un loc pentru obiectul tău, care să-l potențeze, să ți-l facă chiar mai plăcut decât l-ai văzut până acum, făcând din acel loc ‘pânza’ pe care obiectul ales să respire și să trăiască singur, fără alte artificii, fie ele decorațiuni, culori, sau texturi suplimentare.
Poate formularea corectă este “mai mult cu puțin”, iar dincolo de concepte și interpretări, reflectă un mod de viață în care lucrurile trăiesc ca extensie a ta, cel care ți le dorești alături.
COMENTARIUL TĂU