Convenționalul este acceptarea prin tradiție a unei soluții care s-a dovedit deseori utilă. Deși sunt foarte puține elemente într-o amenajare de interior care nu pot încălca regulile, sunt foarte puțini cei care personalizează și se simt confortabil atunci când interiorul în care locuiesc este transformat într-o manieră care nu respectă convențiile.
Un pat nu trebuie să fie tot timpul clasicul element care ocupă centrul dormitorului tău, el poate fi doar confortabil și într-o maniera stilistică total diferită de cea clasică (foto decoist); un scaun, o canapea, un birou – toate pot suferi viziuni estetice care să le scoată din tipare, păstrând elementul funcțional ca singură bază a unui concept de amenajări interioare, însă adăugând o doză substanțială de creativitate care personalizează și dă unicitate atât obiectului cât și interiorului.
Dar, cum pașii mici sunt cei mai siguri, sugestia mea este să începem cu ușa. Element nelipsit într-o casă, funcțional fără urmă de îndoială, cu relativ puține elemente de diferențiere – la o primă vedere, un cunoscător poate recunoaște o ușă bună, dar cât de bună trebuie să fie o ușă, dacă ai 15 uși și buget pentru 7? Atunci cand nu trebuie sa fie una din acele uși care să izoleze interiorul de exterior, ușa poate fi tot ce-ți servește scopul, fără a încărca nejustificat mijloacele. Sau chiar mai mult.
Ușile pictate, panouri din ce materialitate ți-e la îndemană – lemn, pal, mdf (deși puțin cam greu), sau sticlă – sunt provocarea pe care o lansez în susținerea ideii de neconvențional într-o amenajare. Un spațiu de depozitare, dressing, cămară, debara, poate fi cu ușurință ascuns de o astfel de ușă, devenind astfel, din spațiu ‘repudiat’, un adevărat centru de atenție și element de accent vizual. Un panou pictat, de dimensiuni relativ mari pentru un spațiu clasic de locuit, poate aduce noutatea și îndrăzneala care lipsesc în majoritatea amenajărilor convenționale, poate transforma banalul în decorațiune sau chiar artă, cu singura mențiune că trebuie ales cu grijă atât subiectul compoziției cât și cromatica.
(Uși dupal hol; concepție și realizare Oblio Design; foto Dinu Savopol)
Oblio pictează astfel de panouri, cu o compoziție agreată de client, la sugestia noastră, panou care să se potrivească interiorului existent sau unei noi amenajări, în culori neutre sau vibrante, aducand un plus de personalitate interiorului locuinței tale. Dacă vrei să te inspiri, Găsește-ți stilul pe site-ul nostru, astfel încât tema să se încadreze perfect preferințelor tale – iar compoziția o alegem împreună. Pentru detalii, nu ezita să ne contactezi.
COMENTARIUL TĂU