
Termenul „minimalism” a apărut pentru prima dată la mijlocul anilor ’60 și a fost folosit în principal pentru a descrie sculpturile lui Robert Morris și Donald Judd. De atunci, înțelesul acestui cuvânt s-a lărgit și acum este folosit în diferite domenii – de la modă și muzică până la design și arhitectură.
Minimalismul este un stil adesea întâlnit și nu de puține ori greșit înțeles. O modalitate simplă de a defini minimalismul este prin scopul său – de a crea aranjamente cât mai simple ale spațiului, cuminți și ordonate. Prin reducerea aglomerării și simplificarea interiorului până la un punct în care ideea de calitate este esențială, camera minimalistă are un sentiment de claritate și eficiență, prin simplitate.
Principiile fundamentale ale minimalismului sunt linii ascuțite, suprafețe solide, mobilier puțin și nuanțe pastelate. Însă în ultima vreme au apărut în acest stil forme mai puțin rigide, mai multe culori și texturi.
Minimalismul în designul de interior înseamnă camere spațioase, cu un minim de mobilier și detalii. Elementul principal al acestui stil este atenția asupra formei, culorii și texturii. Accentul modern de design minimalist se face pe forme geometrice ascuțite și asimetrie. Forma predomină scopului.
Minimalismul este popular deoarece interiorul în acest stil este foarte ușor și liber. Minimalismul este un stil de viață care se definește prin dorința de ordine și organizare perfectă. Minimalismul este deosebit de căutat de către oamenii de afaceri, care prețuiesc combinația de simplitate, sofisticare și frumusețe practică. Minimalismul vă permite să vă exprimați fără a utiliza excesiv accesorii de tipar sau mobilier neobișnuit.
Ne place, când ne întoarcem acasă, să pășim într-un spațiu relaxat și confortabil, dar uneori, dacă intrăm într-o cameră aglomerată, plină cu haine, cărți împrăștiate, jucării și mobile pline de praf, ne putem lăsa copleșiți și facem din întoarcerea acasă începutul unui calvar. În același timp, dacă austerul și precizia nu vă rezonează cu ideea de cămin intim, dacă acasă trebuie iasă din constrângerile rigorii și spartanului, atunci stilul minimalist poate că nu este cel mai potrivit.
Însă dacă vă place simplitatea și strictețea în design, minimalismul este ceea ce aveți nevoie!
Casa ar trebui să fie amenajata în funcție de personalitatea, nevoile și visele celui care locuiește în ea, relaxarea în spațiul în care locuiți face diferența dintre o casă și acasă.
Vă invităm să vă găsiți stilul potrivit în paginile acestui site și, oricare ar fi acesta, vă garantăm tot sprijinul nostru în a-l obține în locuința pe care o amenajați.
Sursă imagine: TDC, prezentând un proiect Norm Architects.
COMENTARIUL TĂU